TÁVIRÁNYÍTÓ SPECIALISTA

Vonalas tel.: (06-1)-338-3160
Email: taviranyitok.shp@gmail.com
 

Új webbolt itt!

Home
Információ
RC-IC
PIC-es téma
Adatok
Érdekes
Letöltés
Kapcsolat
Gyártmány

Távirányító vásárlási Információk

 
AEG
AIWA
AKAI
ALCOR
ALIEN
BEKO
BLAUPUNKT
BOMANN
CLATRONIC
DAEWOO
DAYTEK
DELTON
DIGI
DIMARSON
EUROSKY
EVELUX
FUNAI
GABA
GRUNDIG
HITACHI
HYUNDAI
JVC
KEYMAT
LAZER
LG
ORION DVD
ORION
PANASONIC
PHILIPS
SAMSUNG
SANYO
SEG
SHARP
SONY
T-HOME
TECHNIKA
TECHWOOD
TELEFUNKEN
THOMSON
TOSHIBA
UPC
VESTEL
VIDEOTON
WAYTEQ
YAMADA
Internetes oldalam segítségével távirányítókat vásárolhat.

Addig ne dobja el a rossz távirányítóját míg a pótlása nem rendeződött, mert problémásabb esetekben sokat segíthet!


A rajzokon, illetve a fényképeken főként az eredeti távirányítók szerepelnek, mert ezeket használják az emberek esetleg évek óta és a beazonosítás egyik egyszeű módja lehet. Tehát, ha még rendelkezik az eredeti rossz távirányítóval, akkor a nagy képpel összehasonlítva kiválaszthatja az Ön készülékéhez alkalmas típust. Amennyiben az eredeti távirányítója már nincs meg, akkor a TV kezelési útmutatójában található kép segíthet az azonosításban.

A kis képeken sokszor egyformának tűnő távirányítók közt különbséget tenni a nagy képek megtekintése után lehet. Ekkor a pici képre kattintva jön elő egy külön oldalon a nagy kép. Ezen már jól kivehetőek a feliratok.
A kiválasztásnál segíthet az eredeti távirányítón található típusszám is.
(LG-nél egy AKB, SAMSUNG-nál BN59- vagy AA59-, PANASONIC-nál N2QAYB vagy EUR, SONY-nál RM-, THOMSON-nál RCT betűkkel kezdődő számsorozat látható. Példák ugyanebben a sorrendben: AKB74115502, BN59-00465A, N2QAYB000752, EUR7651120, RM-ED047, RCT100)
Ez a típusjelzés lehet a távirányító elején, a hátlapján vagy az elemeknél. Ha a távirányítónak van ilyen típusszáma, akkor feltüntetem. Ha nincs, akkor egy jellegtelen sorszámot találnak itt. Például a FUNAI-nál F2, F3, F31, F4.


Az eredeti távirányító pótlása sokszor kinézetre más távirányítóval oldható meg.

A képeknél láthatjuk továbbá, hogy a rossz vagy hiányzó távirányító mivel pótolható.

Eredeti típus
: (Amilyen a képen látható.)
Gyári eredeti távirányító.A kép alatt az "Eredeti" szó szerepel.
A legtöbb esetben sokkal drágábbak mint az utángyártott típusok. Minőségileg sem jobbak azoknál. Néhány esetben viszont mással nem pótolható. Főleg az LG, PANASONIC, SAMSUNG és SONY gyártmányok alatt szerepelnek.

Utángyártott típus eredeti kinézetben: (Ugyanolyan kinézetű mint az eredeti távirányító.)
A működésük és használatuk így teljesen egyértelmű. A legtöbb ilyen távirányító 2800 vagy 3800,-Ft.
Olcsóságuk miatt közkedveltek.
Egy másik utángyártott távirányítóról bővebben olvashatnak a "Letöltés" menüben. Ezzel a távirányítóval is sokszor lehet találkozni a weboldalaimon főleg TV, DVD, és más nem kommersz eredeti távirányítók pótlásánál.

Minőségi utángyártott típus: (Teljesen más kinézetű mint az eredeti, de tökéletesen kompatibilis vele.)
Kifejezetten az eredeti távirányító helyettesítésére szolgál, tehát nem kell beállítani vagy beprogramozni rajta semmit.
Az elemek megfelelő behelyezése után rögtön használható. Az új távirányító formájában és a gombok elrendezésében más.
A gombok feliratai és funkciói általában egyeznek az eredetivel. A legtöbb utángyártott távirányítón több nyomógomb található mint az eredetin. Ezeknek nem lesz jelentőségük. A CLASSIC típusoknál már a modernebb 1. képen látható verzió fordul elő. Ennél a távirányítónál nagyobbak az alapvető funkciók nyomógombjai, mely a távirányító felső részében található. Ezeket idősebb emberek is könnyebben tudják kezelni. A másik kettő távirányító régebbi, körülbelül 2010 előtti tévékészülékek helyettesítő típusai. A távirányító működéséhez 2 darab AAA-s elem szükséges. Ezen távirányítók élettartama 4-5 év átlagos használat mellett.


CLASSIC IRC típusú távirányító
CLASSIC IRC típusú távirányító

Készített, illetve legyártott típus: (Teljesen más kinézetű mint az eredeti, de tökéletesen kompatibilis vele.)
Olyan távirányítókat amelyeket pillanatnyilag semmilyen módon nem lehet pótolni, egy speciálisan átalakított távirányítóból elkészítem az eredeti funkciókkal. Ilyen esetekben nagy segítség, ha az eredeti távirányító még megvan akármilyen állapotban. Ugyanis az eredeti távirányító felélesztése esetén könnyebb kinyerni belőle az adatokat, melyet számítógépre mentve már szinte biztos a siker. Amennyiben az eredeti annyira sérült, hogy nincsen remény a feltámasztására, akkor a nyomógombok a chiphez való bekötésének a kielemzése után lehet olyan adatokat kinyerni, mely az új távirányító elkészítésében segíthet. Legtöbbször a kettő kombinációja fordul elő, amikor a gombok egy része panel törés miatt nem működik. További információt talál a "Letöltés" menüpont alatt.

Ön sehol nem találja a keresett távirányítót? Hívjon fel vagy érdeklődjön e-mail segítségével!
Az eredeti és a minőségi utángyártott távirányítókra 1 év garancia jár.

A szállítás általában 1 héten belül megtörténik. Sajnos ritkább esetekben előfordul, hogy hiány keletkezik a nagykereskedésben és így akár több hét is lehet egyes távirányítók leszállítási ideje. Az esetleges kellemetlenségért előre is elnézést kérek.

Az utánvét költsége 2000,-Ft.
Az oldalaim tartalmát mások az engedélyem nélkül másolni fogják!
-----------------------
Itt sehol nem található infor-
mációkra lelhet.

-----------------------
A képek jó része jogvédett!
!
 
 
 
 
 
   
(c) 2007 Varga András. Minden jog fenntartva! Cím: 1056 Budapest, Molnár u. 27.